• This topic is empty.
Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    alexanderneeley
    Guest

Problém začíná u spaní. V malém bytě nemáte místo na oddělenou ložnici ani na hostinský pokoj. A přitom právě postel je srdcem domova. Řešení? Kvalitní pohovka s funkcí spaní. Dlouho jsem hledala model, který by nezabíral půlku místnosti, ale zároveň po rozložení poskytoval opravdové pohodlí. Narazila jsem na pohovku s click-clack mechanismem, který snadno sklopíte jedním pohybem. Pod matrací se skrývá prostor na ložní prádlo, což zachraňuje situaci, když nemáte šatnu. A právě spodní úložný prostor je u rustikálního interiérového designu klíčový. Dřevěné obložení pohovky, hrubý len na polštářích a masivní nohy z dubu dodají místnosti charakter. Navíc, když přijedou rodiče, stačí pár pohybů a máte hotovo. Kdo by čekal, že i v panelákovém bytě dokážete vytvořit dojem horské chal

Praktická rada na závěr. Začněte jedním kusem nábytku. Třeba postelí s úložným prostorem z masivu. K ní přidejte matraci na lamelovém roštu a pak už jen doplňujte. Rustikální styl nepotřebuje mnoho, potřebuje správné věci. A hlavně, nebojte se chyb. Moje první pohovka měla příliš měkký polštář, bolela mě z ní záda. Druhá už byla tvrdší a s dobrou oporou. Každý omyl vás posune blíž k tomu, co opravdu funguje. Ať už bydlíte v garsonce nebo v domě, rustikální interiérový design vám dá pocit domova, který žádný jiný styl nenahra

S návštěvami je to v loftu ještě ošemetnější. Když přijedou rodiče na víkend, potřebujete jim nabídnout místo na spaní, aniž byste museli přesouvat celý obývák. Tady přichází ke slovu sofa bed, který během dne slouží jako pohodlné posezení a večer se promění v postel. Vybrala jsem model s velvet upholstery v tmavě modré barvě, protože samet se na omak liší od drsné omítky a přináší do prostoru dotek luxusu. Zádrhel nastává, když máte málo místa na překlopení sedačky do lehu. U mého prvního kusu jsem musela odsunout konferenční stolek, což byl tikající časovaný spor. Po dvou letech jsem ho vyměnila za pull-out sofa, který se vysouvá dopředu a nepotřebuje žádný prostor za sebou. Funguje to tak, že sedák zůstává na místě a spodní část se vysune jako šuplík. Naštěstí má šířku sto čtyřicet centimetrů, takže se na něm vyspí dospělý člověk s přehledem. Jen pozor na click-clack mechanism – pokud ho neusednete na betonový podklad, klapání vás probudí celou noc. Já dala pod nohy plstěné podložky, a teď je ti

Když mi klientka řekla, že potřebuje do garsonky o 28 metrech čtverečních ubytovat pravidelně své rodiče z Moravy, málem jsem ji poslala k psychologovi. Místo toho jsme ale vymyslely systém, který funguje dodnes a který mě přiměl zamyslet se nad tím, jak se aktuální interior design trends přizpůsobují reálným životním situacím. Už dávno neplatí, že trendy znamenají jen barvy a materiály. Dnes jde hlavně o chytré řešení prostoru, kde každý centimetr musí pracovat za vás. A právě malé byty jsou tím nejlepším testovacím polem pro skutečně funkční des

Když jsem poprvé vstoupila do bytu s pětimetrovým stropem a obnaženým cihlovým zdivem, měla jsem pocit, že dýchám vzduch plný příběhů. Loft style interiors nejsou jen o industriální estetice, ale o práci s prostorem, který často nikdo nechtěl. Moje vlastní zkušenost začala v pronajatém ateliéru o třiceti čtverečních metrech, kde každý centimetr musel nést svou váhu. Betonová podlaha byla studená, ale dodávala místnosti syrový charakter, který se nedá napodobit ani tou nejdražší tapetou. Hledala jsem způsoby, jak zachovat otevřenost loftu, ale přitom si zachovat kousek soukromí, když přijela návštěva. Právě tehdy jsem pochopila, že loft style interiors vyžadují jiný přístup k nábytku, zvlášť pokud nemáte ložnici oddělenou zdí. Vysoké stropy sice dodávají vzdušnost, ale také znamenají, že teplo stoupá nahoru, a vy topíte pět metrů nad hlavou. Naučila jsem se s tím žít, a nakonec jsem zjistila, že právě tyhle „nedokonalosti” dělají loft tím, čím

Samotný princip click-clack mechanismu mě na začátku děsil. Vypadá to jako složitá japonská skládačka. Ale stačí jedna ukázka v obchodě a zjistíte, že je to geniální. Zatáhnete za poutko, sedák se vysune dopředu a opěrák se sklopí dolů. Hotovo za deset vteřin. Žádné tahání těžkých dílů, žádné uskřípnuté prsty. Pro malý prostor je to dar z nebes. Když moje máma přijede, spí na pohovce ona. Já si lehnu na matraci, kterou vytáhnu zpod postele. Jenže pozor – bez úložného prostoru pod pohovkou by ta matrace neměla kam zmizet. A tady přichází ke slovu postel s úložným prostorem. Nebo spíš pohovka, která má pod sedákem celou komoru. Vejde se tam nejen návštěvnická matrace, ale i čtyři zimní deky, žehlička a krabice s vánočními ozdobami. V garsonce je každý centimetr podlahové plochy drahý, takže využívat objem pod nábytkem je naprostá nutn

Viewing 1 post (of 1 total)
Reply To: Sníte o šatně, ale bydlíte v panelákovém dvoupokoji?
Your information:

Supportscreen tag