• This topic is empty.
Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    essiegarrard
    Guest

Když jsem předloni zařizovala svůj první vlastní byt o čtyřiceti metrech čtverečních, zjistila jsem jednu zásadní věc: living room furniture není jen o tom, aby se na něj hezky koukalo. Skončila jsem u klasického dilematu. Potřebuju pohodlné sezení pro denní sledování filmů, ale zároveň musím mít něco, co pojme přes noc návštěvu z Moravy. Nemám šatnu, nemám sklep. Každý centimetr úložného prostoru se počítá. Proto jsem nakonec sáhla po variantě, která na první pohled vypadá jako obyčejná pohovka, ale ve skutečnosti skrývá mnohem v

Uvažujete spíš o každodenním sezení, které se občas promění v postel? Pak vás možná zaujme varianta s rozkládacím systémem, který nevyžaduje žádné svalové výkony. Klasická sedačka s výsuvným rámem se v rustikálním pojetí může ukrýt pod zástěrou z hrubé tkaniny nebo pod dřevěnými deskami. Když jsem ji instalovala u sebe v obýváku, obávala jsem se, že mechanismus bude cvakat a vrzat. Omyl. Moderní konstrukce jsou tiché a hladké, a když přidáte matraci z paměťové pěny o tloušťce 16 cm, spánek je stejně kvalitní jako na běžné posteli. Problém nastává ve chvíli, kdy hosté odjedou a vy potřebujete uskladnit ložní prádlo. Tady se hodí, že pohovka má vestavěný box na prostěradla nebo že pod sedákem je úložný vak. V rustikálním interiéru takové detaily nikomu nepadnou do oka, protože celý kus nábytku působí jako masivní dřevěná truhla s měkkým polstrováním. A když zvolíte materiál jako je len nebo silný gobelín, zapadne to k ostatním kouskům jako písek do l

Aby se dlažba v koupelně a pohovka v obýváku vzájemně podpořily, musíte myslet na detaily. Například nožičky pohovky by měly být z kovu, který se snadno čistí, ideálně z nerezové oceli. Dřevěné nohy na vlhkém podkladu trpí, i když je podlaha suchá. V koupelně zase zvažte, zda pod dlažbu dát podlahové topení. Je to investice, ale suché nohy ráno jsou k nezaplacení. A pokud máte pohovku blízko dveří do koupelny, topení pomůže i se sušením bot po dešti. Prostě každý detail v malém bytě hraje roli. Koupelna a obývák nejsou dvě oddělené dimenze, ale jeden organismus, kde se funkčnost a vzhled musí potkávat. A právě kvalitní bathroom tiles a promyšlená sedačka s úložným prostorem jsou základem, na kterém se dá stav

V poslední době jsem si oblíbila ještě jednu fintu, která mi změnila život. Koupila jsem si dvě lehké skládací židle a malý konferenční stolek s úložným prostorem. Když mám návštěvu, vytáhnu je a mám najednou jídelnu pro čtyři lidi. Když jsem sama, židle stojí u zdi jako dekorace a stolek slouží jako odkládací plocha. A víte co? Do stolku se vejde krabice s ložním prádlem nebo dekou. Kombinace sedacího nábytku s úložným prostorem je základ celého konceptu malého bytu. Každý kus nábytku by měl mít minimálně dvě funkce. Když si to uvědomíte, přestanete kupovat zbytečné věci a začnete přemýšlet jako interiérový designér. Stačí pár chytrých kousků a najednou máte v garsonce místo na spaní, na práci i na posezení s přáteli. A to všechno bez toho, aniž byste se cítili jako v krabičce od si

Když už mluvíme o ložnici, jednou z nejčastějších chyb je, že lidé volí masivní dřevěnou postel bez ohledu na to, jak se do ní vejdou. Mám kamarádku, která si pořídila obří dubovou postel s vyřezávaným čelem, ale v bytě o třiceti metrech jí zbylo místo jen na úzký průchod. Rustikální interiér přitom může fungovat i s menšími kusy. Zkuste třeba postel s úložným prostorem, která má čelo z borovice a boky z tmavého kovu. Kovové prvky vnesou do místnosti lehkost a dřevo zase teplo. A pokud se bojíte, že pod postelí vznikne jen černá díra, vsaďte na výsuvné šuplíky. Do nich snadno schováte nejen ložní prádlo, ale i knihy, sezónní oblečení nebo spacáky pro návštěvy. Všechno bude mít své místo a vy nebudete muset každé ráno narážet do krabic od bot. Rustikální design totiž není o hromadění věcí, ale o promyšleném uspořádání, kde každý kousek nábytku slouží několika účelům najed

Nakonec jsem zjistila, že klíčem není mít méně věcí, ale mít věci chytře uskladněné. Moje skříň na chodbě skrývá tři zimní bundy, dva páry bruslí a stan. Všechno se tam vejde, protože jsem zvolila systém vysouvacích košů a polic na míru. A pod rozkládacím gaučem mám nyní krabice na sezónní dekorace. Kdybych měla začít znovu, první investice by byla právě do bed with storage. Protože světlo v bytě dělá hodně, ale klid v duši, že večer nemusíte přehazovat věci z křesla na stůl, dělá víc. A to je to, co mi skandinávský design skutečně

S výběrem materiálů jsem strávila celý víkend. Skandinávský design miluje přírodní textury, ale v malém bytě s jedním oknem na sever je každý detail vidět. Látkové čalounění v šedé barvě? Po dvou týdnech by bylo od kávy a červeného vína. Zkusila jsem velvet upholstery, sametově hebký, ale překvapivě odolný. Jen pozor na srst domácích mazlíčků, můj kocour na něm zanechá víc chlupů než na běžné tkanině. Řešení? Pravidelné vytírání vlhkou rukavicí a úsměv. A hlavně taková barva, na které nejsou fleky hned vidět, třeba tmavě modrá nebo antra

Viewing 1 post (of 1 total)
Reply To: Můj byt měl vždycky dvě zásadní vady: malou obytnou plochu a permanentní.
Your information:

Supportscreen tag